Haptotherapie Frans Hoendervangers

Haptotherapie Frans Hoendervangers

Samen meer jezelf

Ik ben Frans Hoendervangers, geboren en getogen in Asten, gestudeerd en gewerkt boven de rivieren en na ongeveer 15 jaar weer terug naar mijn roots. Samen met Miriam hebben we twee prachtige zonen gekregen, met hen twee lieve schoondochters en inmiddels zijn we een trotse oma en opa.

Van nature ben ik heel nieuwsgierig en wil ik graag weten wie de ander is en wat hem of haar beweegt. Vanuit deze nieuwsgierigheid heb ik fysiotherapie gestudeerd en ben ik met mensen gaan werken. In dit werk merkte ik al snel dat de kracht om door het leven te bewegen niet louter gebaseerd is op fysieke mogelijkheden. De kracht ontstaat door de relatie, zoals aanspreken en aangesproken worden, bewegen en bewogen worden, raken en geraakt worden. Door deze ervaring ben ik me gaan verdiepen in de haptonomie en later in de haptotherapie. Hier heb ik geleerd hoe ik mensen kon begeleiden in situaties waarin ze vastliepen in hun eigen leven en ontwikkeling. Sinds 1992 heb ik een praktijk voor haptotherapie in Asten. Om dit geweldige vak uit te dragen, ben ik ook verbonden als docent/trainer aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie, een opleiding tot haptotherapeut in Nijmegen.

Haptotherapie betekent voor mij: aandacht geven aan wie je in de kern bent en daardoor groeien als mens. Als je op de wereld komt, krijg je alles in de kern mee om een gezond en gelukkig leven te leiden. Dit merk je als je hoofd (denken), je hart (voelen) en je handen (doen) met elkaar zijn verbonden en in balans zijn. Hierdoor kun je vrij door het leven gaan en ontwikkel je je als een gelukkig mens, samen met anderen die je lief zijn.
Vanuit deze positieve visie en ervaring werk ik als haptotherapeut. De kern van mijn aanpak is: in verbinding met elkaar je levenskracht aanspreken. Want samen word je meer jezelf.
Je probleem ervaar je als last. De oplossing is werken aan de oorzaak hiervan, waardoor de last verdwijnt. Dus niet graven in het verleden, maar werken in het hier en nu, gericht op wat je graag wil bereiken.
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke ontwikkeling, relatiebegeleiding en teamontwikkeling.
Haptotherapie is samen onderzoeken, oefenen en beleven. Dit doe ik door middel van aansprekende gesprekken (hoofd), gevoelservaringen (hart) en ervaringsoefeningen (handelen). Met als richting je verlangen of je doel.
Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt, wil je meer weten over haptonomie, of wil je een afspraak maken, dan nodig ik je uit om mijn website te bezoeken voor meer informatie.
Samen meer jezelf!
Hartelijke groet,

Eikelaar 127
5721 DG Asten

06 41 66 81 66
info@haptotherapie-asten.nl
www.haptotherapie-asten.nl